Součástí vize Miyabi vždy bylo zprostředkovat hostům to nejlepší z japonské kultury, protože japonské jídlo je neoddělitelně spjato s japonskou zkušeností. Japonci mají krásné zvyky, jako je oslava dívek, kdy se vystavuje loutka princezny Ohinasama s princem nebo oslava chlapců při svátku Tango no Sekku. Hoši a muži se mají ztotožnit se sílou a odvahou samurajů nebo japonských vlajících kaprů Koinobori. V dubnu lidé obdivují květy sakury. Dívání se na květy má své slovo – hanami. Léto je spojené s ohňostroji hanabi a podzim s koukáním se na měsíc tsukimi. Nejdůležitějším svátkem roku je Oshógatsu – Nový rok. V Miyabi na oslavu utloukáme ve velké dřevěné díži rýžové koláčky omochi a píšeme velikánským štětcem svá předsevzetí. Každé roční období má své typické produkty. Lidé je ctí a obdivují.
V Miyabi proto každodenně připravujeme polední obento ze sezonních surovin a pro každé roční období vytváříme mnohachodové kaiseki menu vysoké gastronomie v krásných nádobkách, které atmosféru dokreslují. Vyjadřujeme tak úctu k běhu roku a těšíme se, že naše hosty překvapíme a připravíme jim nové a mimořádné gastronomické zážitky. Japonská kuchyně je veskrze zdravá kuchyně. Jídlo je gastronomickým hodem a hrou chuťových buněk stejně jako radostnou pastvou pro oči a mysl. Obojí prodlužuje věk! Výjimečnost japonské kuchyně je v tom, že klade důraz na zachování maximální čerstvosti, na zdůraznění původních vlastností surovin jako je jejich tvar, barva, vůně, chuť, character ročního období a na umění dát vhodnou úpravou vyniknout jedinečné chuti. Velice se uplatňuje chuť umami, která pomůže produktům zvýraznit jejich přirozenou chuť a prodloužit chuťový vjem jedlíka. O umami se říká, že je to pátá chuť. V japonštině umami znamená dobrá chuť, protože umai jako přídavné jméno znamená dobré, chutné, vynikající. Ano vynikající! Japonská jídla dobře připravená z dobrých surovin a dobře předložená jsou vynikající. Miyabi vás oslovuje:
Přijďte a nechte se obsloužit!