Od svých studentských let, kdy se setkala na Mezinárodní křesťanské universitě v Japonsku s ideou pohostinnosti omotenashi, přijala za své životní poslání posloužit a pohostit v kráse skrze čajový obřad a japonskou kuchyni. V roce 1995 otevřela v Praze japonskou restauraci Miyabi a s velkou oddaností zajišťuje pro hosty nejen každodenní provoz, ale připravuje i mimořádné hostiny ochaji, průvodcované večeře, workshopy, přednášky i divadelní představení. V roce 2016 održela za dlouholeté šíření věhlasu japonské gastronomie ocenění od japonského Ministerstva zemědělství, lesní správy a rybolovu, které každoročně obdrží pěl lidí z celého světa.
Svou profesní zkušenost může Darja doložit celoživotním studiem čajového obřadu Sado ve škole Fugensado a Urasenke v Japonsku i v USA (čajový obřad obsahuje i zdatnost přípravy a podávání vybrané kuchyně kaiseki ryori) a studiem buddhistické kuchyně shoujinryori v ženském klášteře Sankoin v Tokyu. Vystudovala bakalářské studium na Mezinárodní křesťanské universitě v Tokyu (1982), magisterské studium na Universitě Karlově v Praze (1999) a magisterské studium na křesťanském semináři Wesley Theological Seminary ve Washington DC, USA (2010). Centrálním tematem její akademické činnosti je srovnávání západní a východní kultury z pohledu pohostinnosti omotenashi. Darja získala titul jména v oboru japonské ikebany Sogetsu a je zakládající členkou její české pobočky. Je sběratelkou čajového náčiní a předmětů pro vysokou gastronomii v duchu japonského umění omotenashi.