Stálice. Něco, co trvá. Skryté tajemství. Kapitola XXI. Malý princ. Saint-Exupéry. Rozhovor lišky a prince. Zlaté obilí. Už jsem vás...
pohostinnost v podobě zkaramelizované kobylky Tsukudani je způsob zpracování drobných živočichů, zeleniny a řas tak, aby dlouho vydržely a nezkazily...
Balit, zabalit, ubalit Nevím proč vnímám kouzlo v představě, že si někdo něco zabalí nebo někdo někomu něco zabalí. Tabák...
Proč je tarako skvělý dárek k Vánocům? Mám pro vás nápad, co nadělit na Vánoce jako dárek. Tarako. Je to...
V Miyabi pod točitými schody je – tak trochu odložen – starý dřevěný sud. Všimli jste si někdy? Je to sud...
tabibito ka kobidobito bento? Ne že bych vytvářela nové cvičení jako je „třista třicet tři stříbrných stříkaček…“, jen jsem se...
Hodně se hovoří o tom, že je vhodné hýčkat si přátelské bakterie v našem zažívacím traktu. Možná je to klíč...
Řasy – surovina pro přežití lidstva Wakame, druh mořských řas, je jednou ze surovin budoucnosti. Lidstvo se bude chtít uživit....
Představte si restauraci, kde by u vchodu byla kasička s otvorem, kam byste při příchodu vložili částku, kterou byste chtěli na...
svolejte rodinu ke krásným „věcem v hrnci“ Nabemono tmelí kolektiv Nabemono není ani guláš, ani polévka, jak píší na Wikipedii, možná něco mezi...
Idea Shoshin jako prvotní počin neposkvrněného srdce, kdy všechno je teprve před námi, je v Japonsku oblíbený termín k filozofických diskusím. Nevím...
Tsukemono jako prestižní povolání Jako se vinař cítí téměř umělcem, v Japonsku je to podobné s tvůrci nakládané zeleniny tsukemono....