V čem je japonská kuchyně jedinečná? Čím je typická? Co nám v Miyabi nabídnete? Tak se ptali hosté v devadesátých...
V Miyabi pod točitými schody je – tak trochu odložen – starý dřevěný sud. Všimli jste si někdy? Je to sud...
tabibito ka kobidobito bento? Ne že bych vytvářela nové cvičení jako je „třista třicet tři stříbrných stříkaček…“, jen jsem se...
Hodně se hovoří o tom, že je vhodné hýčkat si přátelské bakterie v našem zažívacím traktu. Možná je to klíč...
Apríl. Den, kdy můžeme někoho překvapit, napálit, zaskočit, ale hlavně pobavit. Je to den, kdy se naše úlety berou s velkorysostí....
Představte si restauraci, kde by u vchodu byla kasička s otvorem, kam byste při příchodu vložili částku, kterou byste chtěli na...
svolejte rodinu ke krásným „věcem v hrnci“ Nabemono tmelí kolektiv Nabemono není ani guláš, ani polévka, jak píší na Wikipedii, možná něco mezi...
Idea Shoshin jako prvotní počin neposkvrněného srdce, kdy všechno je teprve před námi, je v Japonsku oblíbený termín k filozofických diskusím. Nevím...
Stálice. Něco, co trvá. Skryté tajemství. Kapitola XXI. Malý princ. Saint-Exupéry. Rozhovor lišky a prince. Zlaté obilí. Už jsem vás...
pohostinnost v podobě zkaramelizované kobylky Tsukudani je způsob zpracování drobných živočichů, zeleniny a řas tak, aby dlouho vydržely a nezkazily...
Balit, zabalit, ubalit Nevím proč vnímám kouzlo v představě, že si někdo něco zabalí nebo někdo někomu něco zabalí. Tabák...
Proč je tarako skvělý dárek k Vánocům? Mám pro vás nápad, co nadělit na Vánoce jako dárek. Tarako. Je to...