pohostinnost v podobě zkaramelizované kobylky Tsukudani je způsob zpracování drobných živočichů, zeleniny a řas tak, aby dlouho vydržely a nezkazily...
Balit, zabalit, ubalit Nevím proč vnímám kouzlo v představě, že si někdo něco zabalí nebo někdo někomu něco zabalí. Tabák...
tabibito ka kobidobito bento? Ne že bych vytvářela nové cvičení jako je „třista třicet tři stříbrných stříkaček…“, jen jsem se...
Hodně se hovoří o tom, že je vhodné hýčkat si přátelské bakterie v našem zažívacím traktu. Možná je to klíč...
Řasy – surovina pro přežití lidstva Wakame, druh mořských řas, je jednou ze surovin budoucnosti. Lidstvo se bude chtít uživit....
svolejte rodinu ke krásným „věcem v hrnci“ Nabemono tmelí kolektiv Nabemono není ani guláš, ani polévka, jak píší na Wikipedii, možná něco mezi...
Idea Shoshin jako prvotní počin neposkvrněného srdce, kdy všechno je teprve před námi, je v Japonsku oblíbený termín k filozofických diskusím. Nevím...
Tsukemono jako prestižní povolání Jako se vinař cítí téměř umělcem, v Japonsku je to podobné s tvůrci nakládané zeleniny tsukemono....
    Přidejte se do Rodiny Miyabi
    Chcete sledovat naše novinky? Přihlaste se k odběru novinek a buďte mezi prvními, kteří obdrží zajímavé novinky a inspiraci ze světa Miyabi