Shiso jsou krásné srdcovitě zašpičatělé listy a já jsem si je nikdy nespojovala s hovězím, ale vždy se syrovou rybou. Jak...
Shiitake je houba (take), která roste na stromě shii. Určitě jste jí v nějaké formě jedli. Od osmdesátých let minulého století...
Jsou dny, které si pamatujeme celý život. Třeba den, kdy jsme šli poprvé do školy nebo den, kdy jsme se...
Apríl. Den, kdy můžeme někoho překvapit, napálit, zaskočit, ale hlavně pobavit. Je to den, kdy se naše úlety berou s velkorysostí....
Děti mají rády krevety. Vím to dobře. Do Miyabi chodí několik rodin právě proto, že jejich děti si zamilovali ebi....
Když chcete v Japonsku žít a nevyčnívat z davu svou neomaleností, musíte si jako první ctnost osvojit „ojigi“, tedy bonton klanění se....
Jezte zeleninu! Takovou radu slyšíme často, ale že bychom si uvědomovali, že mezi zeleninu patří i ta mořská, to asi...
Stálice. Něco, co trvá. Skryté tajemství. Kapitola XXI. Malý princ. Saint-Exupéry. Rozhovor lišky a prince. Zlaté obilí. Už jsem vás...
Možná se spolehlivě budíte s rozbřeskem plni touhy vstoupit do nového dne a pak pro vás můj nápad nebude zajímavý. Ale...
Miyabi má 26. narozeniny. Loni jsem vám psala: „Vážení hosté Miyabi! Přátelé!Když jsem v roce 1995 slavnostně otevírala Miyabi, z...
V čem je japonská kuchyně jedinečná? Čím je typická? Co nám v Miyabi nabídnete? Tak se ptali hosté v devadesátých...
V Miyabi pod točitými schody je – tak trochu odložen – starý dřevěný sud. Všimli jste si někdy? Je to sud...