Některé zážitky není možné vymazat z paměti, dokonce ani ty úplně nepodstatné, jako je třeba typická hláška z japonských estrád, když někdo...
Tykev je jedna ze zelenin, které jsou rozšířené po celém světě a byly tak už dávno před námořními výpravami ke...
Nedávno jsem četla teologický článek v Katolických novinách a překvapilo mě, že autor použil výraz „přežvykovat Boží slovo“. Moje mysl rázem...
Jaké japonské jedlé trávy znáte? Mizuna nejspíše. Má i dobrodružný název – pavoučí hořčice. A možná komatsuna – japonský špenát....
Při vší hrůze války – akláv – na Ukrajině je jedno jisté, barvy této hrdinné země zaplavily svobodný svět. Žlutá...
Tokonoma je místo, které by mělo být v každé domácnosti. Je to místo, které nás vybízí k rozhovoru se světem, s druhými lidmi...
Jestli je nebo není, záleží i na tom, jak to slovo napíšete. Hourensou nebo HouRenSou. Když je to akronym vytvořený...
Letní prázdniny jsou nádherným prostorem pro neobvyklé zážitky. Na cestách můžeme okusit i jídlo, které jsme do té doby nikdy...
Docela se divím, že jsem dosud žádný pořádný text o renkon nenapsala. A přitom renkon – jedlý lotosový kořen, má...
Je Advent a k Adventu patří fialová barva. Taková sytá fialová, alespoň já to tak vnímám. Je to barva závažnosti a...
Bylo to někdy na konci května roku 1986. Vedla jsem svého syna Ria do místní základní školy na předměstí velkoměsta...
Vážení hosté! Miyabi zakládá své vysoce kvalitní sushi know how na významné pomoci mistra Masayoshi Kazata a letitém působení mistra Tadayoshi...