Docela se divím, že jsem dosud žádný pořádný text o renkon nenapsala. A přitom renkon – jedlý lotosový kořen, má...
Je Advent a k Adventu patří fialová barva. Taková sytá fialová, alespoň já to tak vnímám. Je to barva závažnosti a...
Bylo to někdy na konci května roku 1986. Vedla jsem svého syna Ria do místní základní školy na předměstí velkoměsta...
Vážení hosté! Miyabi zakládá své vysoce kvalitní sushi know how na významné pomoci mistra Masayoshi Kazata a letitém působení mistra Tadayoshi...
Tykev je jedna ze zelenin, které jsou rozšířené po celém světě a byly tak už dávno před námořními výpravami ke...
Nedávno jsem četla teologický článek v Katolických novinách a překvapilo mě, že autor použil výraz „přežvykovat Boží slovo“. Moje mysl rázem...
Jaké japonské jedlé trávy znáte? Mizuna nejspíše. Má i dobrodružný název – pavoučí hořčice. A možná komatsuna – japonský špenát....
Slovo, které mě v Japonsku provokovalo, bylo „anone“. Je to japonské slovo. Takto zní. Anone. Nic neznamená a je jen nepotřebným...
Tokonoma je místo, které by mělo být v každé domácnosti. Je to místo, které nás vybízí k rozhovoru se světem, s druhými lidmi...
Jestli je nebo není, záleží i na tom, jak to slovo napíšete. Hourensou nebo HouRenSou. Když je to akronym vytvořený...
Letní prázdniny jsou nádherným prostorem pro neobvyklé zážitky. Na cestách můžeme okusit i jídlo, které jsme do té doby nikdy...
V japonské vysoké gastronomii je prohřešek, když surovinu, která je typická pro nějaké období, nabízíte v období jiném. Vědomě si teď dovolím...