Když jsem poprvé přijela do Japonska, o úhořích jsem věděla jen z povídání. Nejvíc z díla Zlatí úhoři od Oty Pavla. Takže...
Když se řekne rámen, nejprve si vybavím cup noodle – kappu nuudoru – a vzpomenu, jak jsem tohle jídlo odpírala...
Milí příznivci Miyabi! Zeptám se: “Kolik různých typů japonských jídelních hůlek můžete vyjmenovat? A kolik různých jmen pro ně znáte?”...
Přátelé! Při své návštěvě na severu Číny jsem si v hotelu všimla, že každý den na snídaňovém rautové stole bylo...
Milí hosté, milí přátelé! Čas letí, je červen a brzy začnou letní prázdniny a dovolené. Už se chystáte? Než se...
Víte, z jaké země pochází rámen? Z Japonska? Ne. V muzeu rámen v přístavu Yokohama říkají, že rámen, nudlová polévka, se v Japonsku stala...
Tohle jídlo pro všední dny si oblíbíte tolik, že budete tvrdit, že je to nejlepší japonské jídlo. A nebudete první,...
Milí přátelé! Není to mochi těsto před zlatým paravánem krásné? Temné stíny zlatého pozadí a nádoba, z níž vyrůstá hmota,...
pomozme symbolům přerůst ve skutky lásky Je poslední týden měsíce února a v mnohých japonských domácnostech už maminky s jejich malými dcerkami...
Umím si představit, že mnoho lidí by na moji lásku k tófu řeklo, že je přinejmenším podivné, jak můžu mít ráda...
Když se řekne meditace, představíme si mnichy v zenovém soustředění nebo sami sebe v hlubokém lese, tichém, kde jen stromy...