Milí hosté, milí přátelé! Krajina posmutněla. Spadalo listí a stromy podél silnic jakoby rozpínaly prázdné ruce – tak nějak bez...
Milí přátelé, milí hosté Miyabi! Vítejte zpátky z cest! Je září, dokonce už téměř konec září. Zem postihly ničivé záplavy...
Milí hosté, milí přátelé! Čas letí, je červen a brzy začnou letní prázdniny a dovolené. Už se chystáte? Než se...
Víte, z jaké země pochází rámen? Z Japonska? Ne. V muzeu rámen v přístavu Yokohama říkají, že rámen, nudlová polévka, se v Japonsku stala...
Milí hosté, milí přátelé! Tak jak se porovnáváte s radou Unpu Tenpu – Nech osud na osudu – z minulého...
Milí hosté, milí přátelé! Oslovuji vás a přitom nevím, co napsat. Rozprchli jste se po svých letních dobrodružstvích, jste plni...
pomozme symbolům přerůst ve skutky lásky Je poslední týden měsíce února a v mnohých japonských domácnostech už maminky s jejich malými dcerkami...
Japonská kuchyně je jednou ze tří světových kuchyní, které byly poctěny uznáním UNESCO jako poklad nehmotného kulturního dědictví světa. Stalo...
Když jsem poprvé přijela do Japonska, o úhořích jsem věděla jen z povídání. Nejvíc z díla Zlatí úhoři od Oty Pavla. Takže...
Když se řekne rámen, nejprve si vybavím cup noodle – kappu nuudoru – a vzpomenu, jak jsem tohle jídlo odpírala...
Milí příznivci Miyabi! Zeptám se: “Kolik různých typů japonských jídelních hůlek můžete vyjmenovat? A kolik různých jmen pro ně znáte?”...