- akce již proběhla.
Wagyu omatsuri v Miyabi!
17 května - 29 května
Ve dnech 20-23.5.2023 pro Vás připravujeme nabídku hovězí wagyuu z povodí řeky Furano, oblasti hory Tokachi ve kvalitě A5, tedy mimořádné. Pochází z japonského černého skotu s vysoce
kvalitním tukem. Můžete ho porovnat z wagyuu hovězím z farmy pana Müllera z Pardubic.
wagyuu steak /100gr/ na japonský způsob z nízkého roštěnce – 1.700 Kč
wagyuu nigiri /2ks/ – 500 Kč
wagyuu onigiri 2ks – 160 Kč
wagyuu polévka s hédvábným tófu – 220 Kč
wagyuu hamburgery /2ks/ s opečeným onigiri – 330 Kč
Co víte a nevíte o wagyuu?
-wagyuu znamená v překladu Japonský skot
-v Japonsku existuje pět hlavních druhů wagyuu: Tajima, Hida, Tottori, Shimane a Kumamoto
-maso skotu wagyuu se často označuje jako „Kobe beef“, správně by takto ale mělo být označováno pouze maso s oblasti Kobe
-wagyuu se obvykle poráží ve věku 30-35 měsíců
-dlouhý a pomalý výkrm je nezbytný pro správné ukládání tuku ve svalstvu tzv mramorování, čímž je maso wagyuu proslulé
-maso wagyuu ačkoliv je tučné, tak je zároveň zdravé a doporučované do nízkocholesterových diet
Přijďte včas, ať se Vám nevyprodá.
Vaše Miyabi!