- akce již proběhla.
Hijiki
24. 4. 2021 - 25. 4. 2021
Pro tento víkend jsme pro vás připravili variace na řasu hijiki, abychom vás inspirovali, jak lze řasu chutně připravit. Je málo kalorická, ale bohatá na vlákninu, minerály i vitamíny. Více se dozvíte i v blogu Hijiki – dvojnásobně vydatná zelenina. Hijiki jsme vložili jako náplň do Inarizushi taštiček, které jsou hodně šikovné s sebou na výlet, zvláště nyní, když kvetou sakury a všichni si chceme užít hanami – obdivování rozkvetlých stromů sakur.
Ochutnat můžete:
hijiki sarada – salátek z ochucených hijiki s kořenem renkon, čerstvým fenyklem, edamame a ledovým salátkem zalité dresinkem z rýžového octa a yuzu – 120Kč
inarizushi – sushi taštičky z tofu aburaage plněné sushi rýží s ochucenými hijiki, shouga gari a ozdobené beni shouga – /3ks/ 150Kč
hijiki ire konnyaku no sashimi – konnyaku želé s baby mehijiki jako sashimi přelité Miyabi yuzusumiso dresinkem – 120Kč
hijiki ire konnyaku – naše domácí konnyaku s baby mehijiki pro vaše domácí vaření /200g/ 120Kč