- akce již proběhla.
Yosenabe
6. 2. 2021 - 10. 3. 2021
Hostina pro jednoho nebo pro celou rodinu
Nabe je jídlo, které se v japonsku jí z jednoho hrnce – nabe. Hrnec se postaví doprostřed stolu a hoří pod ním plamen. Jsou v něm základní suroviny a další syrové dobroty jsou úhledně rozložené na velkém talíři. Každý si z něj vezme to, co bude chtít jíst a opatrně vkládá do hrnce. Je to jídlo, které si můžete vychutnat s rodinou, ale i samostatně.
My vám v Miyabi tuto hostinu na víkend připravíme.
Naše Yosenabe je severský typ nabe z ostrova Hokkaido. Je to vývar ze škeblí a kombu. Jeho chuť umocní shiitake, čínské zelí, pórek, pak choi, jarní cibulka, renkon, tofu a hlavně miso. Vše vám zavakuujeme – do samostatného pytlíčku i uvařenou rýži – a vy už jen budete vkládat do hrnce. Níže máte jednoduchý návod. Více o nabe si můžete přečíst na našem blogu Nabemono.
Cena: 230,-
Od soboty na našem e-shopu v sekci Mimořádná nabídka.
Návod na přípravu
Hostina nabe s širokým kastrolem uprostřed stolu pro více hostů:
Obsahy sáčků (násobky počtu jedlíků) se škeblemi a jinými dobrotami přendejte do hrnce a přiveďte k varu. Všichni mají před sebou své malé mističky a do nich si nabírají z hrnce to, co chtějí jíst. Když jsou všechny dobroty z hrnce snědeny a zbyde jen vývar, vložte do něj uvařenou rýži, přikryjte pokličkou a nechte ji znovu pět minut povařit. Rýže si krásně nasaje chuť vývaru a máte druhý chod.
Pro jednu osobu jako celopolévka:
Pokud budete jíst jen samostatně jedna osoba, vložte do hrnce obsah obou sáčků najednou a přiveďte k varu. Přendejte do velké misky a můžete nabe jíst jako celopolévku.