NEWSLETTER MIYABI 15.10.2024 – XIX.TABEHOUDAI SUSHI VEČER

Milí hosté, milí přátelé!

Tak jak se porovnáváte s radou Unpu Tenpu – Nech osud na osudu – z minulého dopisu? Někomu to pořekadlo prý pomohlo zvládat svoje trápení, jinému se ale nemuselo vůbec líbit. Přidávám tedy ještě pořekadlo, kde je také kanji Un a je také o osudu, to aby se vám všem Unpu Tenpu stalo povzbuzením. To pořekadlo zní – Un wa yuusha wo tasuku – což je v překladu – Osud pomáhá odvážným. (Vybírám z knihy Kotowaza paní Alice Kraemerové.) Ano, buďme odvážní!

„Pusť se do toho se vší silou a zaujetím a ono to dobře dopadne“ – právě to si říkám, očekávajíce japonského tanečníka a hudebníka Senju Einojo a tanečnici Senju Honoka. Přiletí zítra. Všechno bylo smluveno spontánně a na dálku a oni jsou Japonci a já jsem zdejší a nikdo z nás si nemůže být jistý svým očekáváním. Ale příležitost to je! Obě představení 17. 10. v zenovém domečku jsou obsazená, ale místa v restauraci stále jsou. Tady je odkaz na program. Volná místa jsou stále na odpoledne, kdy můžete být přítomni oblékání do kostýmu a líčení postavy Lva. Vřele vás zvu na večírek po představeních, večer od půl desáte v zenovém domečku, na zahrádce i v restauraci. Všichni, kdo chcete přijít, jste vítáni.

V Miyabi už se plně věnujeme přípravám na každoroční Tabehoudai večer 1. listopadu. Ano,

XIX. TABEHOUDAI SUSHI VEČER ANEB „SNĚZTE KOLIK CHCETE“ je tady! Je to příležitost přejídat se sushi!
Kdo odolá? Rezervujte rychle – pátek 1. listopadu 2024 od 19:00 hod

Listopad je měsíc ve znamení čerstvých ryb a nově sklizené rýže. Je to krásný čas podzimu, v japonštině Aki. A právě proto byl 1. listopad vyhlášen jako Den sushi. Nenechte si ujít příležitost ochutnat sushi mnoha forem, klasické i zcela nově vytvořené.
V úvodu večera vás gastronomicky naladíme příjemnou řadou nigiri – jedno dokonce s wagyuu z prefektury Miyazaki v kvalitě A5. Jako mimořádný chod kuchaři připraví japonskou delikatesu chawanmushi, tentokrát s mušlí hotate. V nabídce večera bude toro, mořský úhoř anago, skvělé krevety Botan, mušle hokigai, hamachi a mnoho dalších darů moří. Uděláme i sushi s kachnou a pro ty z vás, kdo milujete vege sushi, budeme mít výtečné shiitake nigiri a konnyaku nigiri. Kus exotiky přinese naše originální SakuraZakuro rolka s lososem doladěným granátovými jablíčky a sakurovými kvítky. Na závěr vás budou očekávat zmrzliny – naše matcha i nová hrušková se shiroanem. Těšit se můžete také na širší výběr sake. Pro znalce budeme mít Miyabi no Tomo ze sakekura ZAKU z Mie prefektury.
Tabe-houdai znamená jíst co hrdlo ráčí a ano, skvělého sushi budou plné tácy. Náš tým povede zkušený sushi kuchař pan Noritada Saito z Japonska.
Večerem vás samozřejmě provede Darja Kawasumi.
Miyabi – nejlepší místo pro sushi v Praze!
DOUZO ZONBUN NI OTANOSHIMI KUDASAI,
nebo-li „UŽIJTE SI VRCHOVATĚ! “

Cena: 2,350 Kč
Podmínkou pro závaznou rezervaci je zaplacení zálohy ve výši 1 000,–Kč
na osobu. Lze platit ZDE, nebo v hotovosti či platební kartou v Miyabi.
Pro aktuální možnosti rezervací prosíme kontaktujte obsluhující personál
/tel: 296 233 102/, nebo na rezervace@miyabi.cz

Všude kolem máme podzim. Žlutá a červená dominuje, listí je stále na stromech a jen tu a tam poletuje dolů ze stromů. Na obloze přelétají kachny a je krásné se rozvzpomenout na Ladovy obrázky podzimu. Snad vám je připomene moje ladovská haiku:
stoupá nahoru
k obloze k husám
Ladův ohníček

Podzim. Už jste si přišli ochutnat podzimní Aki kaiseki bento? Hosté jej chválí. Kaiseki je potěšením pro oči i chuťové pohárky, pro city i pro vzpomínky. V podzimní nabídce je ještě Nami podzimní set s krémovou polévkou a talířem Fukiyose. Kdo přijdete do Miyabi naladěni na podzim, kousek podzimu vám s radostí doručíme na váš stůl.

S přáním Unpu Tenpu a Un wa Yuusha wo Tasuku se těším brzy na viděnou!

Vaše Miyabi Darja

    Přidejte se do Rodiny Miyabi
    Chcete sledovat naše novinky? Přihlaste se k odběru novinek a buďte mezi prvními, kteří obdrží zajímavé novinky a inspiraci ze světa Miyabi