Vážení hosté! Miyabi zakládá své vysoce kvalitní sushi know how na významné pomoci mistra Masayoshi Kazata a letitém působení mistra Tadayoshi Ebiny v Miyabi. Pan Kazato a jeho kolegové z Celojaponské sushi asociace mistři Yoshida a Matsuda přijeli na pozvání Miyabi, aby svým umem podpořili benefiční večeři po velkých povodních v Praze v roce 2002, která se konala v Lucerně. I nadále pak Miyabi pomáhali tím, že do Japonska pozvali postupně několik našich kuchařů. Pana Ebinu, který pro Miyabi vytvořil důležité hygienické návyky v přípravě ryb, jsem oslovila v USA, kde pracoval v nyní Michelinské restauraci Sushi Taro. Majitel této restaurace mistr Nobuhiro Yamazaki je dlouholetým podporovatelem Miyabi. I v jeho restauraci se naši kuchaři školili. Všichni tito lidé významně spoluvytvářeli a spoluvytváří každoroční celoamerickou soutěž sushi v rámci Festivalu sakur ve Washingtonu DC a také já jsem měla možnost na této soutěži a doprovodných akcích pomáhat. Načerpala jsem tak mnoho zkušeností a inspirace, které mi nejen pomáhají udržet dobrý standard sushi v Miyabi, ale také navrhovat nové sushi s novými surovinami. Miyabi se představila i na mezinárodním poli, když jsme se zúčastnili Mezinárodní soutěže tvořivého sushi v japonském městě Shizuoka. Za naše Praha nigiri jsme obdrželi druhé místo. Porota ocenila, že jsme marinovali tuňáka v českém černém pivu, dali na něj ztuženou šlehačku s křenem, miso s pivní esencí a plátky z jablka. Využili jsme tak skvěle místní japonské suroviny i suroviny vlastní naší zemi a kultuře, jak bylo zadáním soutěže. Ochutnejte také moje Ume vege maki a Yuzukoshou vege maki, kde je místo ryby rostlinná želatina z hlízy konnyaku. Přeji dobrou chuť,
vaše Darja Kawasumi